Test: vegan omega 3 algenolie Arctic Blue #kortingscode - Fair Friday (2024)

Test: vegan omega 3 algenolie Arctic Blue #kortingscode - Fair Friday (1)

14 apr Test: vegan omega 3 algenolie Arctic Blue #kortingscode

Geplaatst op 10:08hin doorCecile Bol1 Reactie

In mijn zoektocht naar aan gebalanceerde, gezonde flexi-vegan levensstijl heb ik een hele hoop gelezen en gedacht over voedingsstoffen en supplementen. Gewoon een ‘pilletje voor de zekerheid’ met vitaminen en mineralen hoeft bepaald niet duur te zijn. Visolie, oftewel DHA, blijkt een stuk lastiger en duurder. Een plantaardige optie is DHA uit algenolie. Ik besloot die van Arctic Blue een tijdje uit te proberen.

Update en aanbieding: kortingscode voor 10% (!) korting op Arctic Blue Omega 3 algenolie capsules voor lezers van Eigenwijs Blij. Check de laatste alinea voor onze kortingscode.

Arctic Blue: wie zijn dat?

Arctic Blue is een Nederlands merk dat zich eigenlijk vooral richt op capsules met visolie. Voor die capsules werken ze (volgens de website) verrassend duurzaam, waarbij ze zo veel mogelijk visolie uit één visje halen, zodat er zo min mogelijk vis nodig is. Dat is blijkbaar bij andere merken minder goed geregeld. En als je dan toch duurzaam (en ondernemend) bezig bent, dan is de stap naar een Omega 3 capsule die geschikt is voor vegetariërs en veganisten natuurlijk snel gezet.

Arctic Blue Omega 3 algenolie (Algal oil) onder de loep

Deze capsules zijn 100 procent plantaardig en bevatten algenolie van gekweekte algen. De algenolie in één capsule bevat 200 mg Omega 3 DHA. De capsule zelf bevat geen gelatine. Deze is namelijk vervangen door een of ander zeewierextract. Prijzig zijn ze wel. Op internet zul je prijzen vinden tussen de 15 en 20 euro voor 45 capsules. (Zie de update onderaan dit artikel voor de nieuwe, lagere prijzen en een actiecode!) Laten we zeggen 40 cent per capsule. Daar koop je geen portie kibbeling of bagel met gerookte zalm voor, maar met een huishouden met twee volwassenen kan dat toch best snel oplopen per maand. Ik ga verderop in op hoe vaak ik zelf zo’n capsule zou eten.

Zonder de bijwerkingen van visolie

Arctic Blue vertelt overal heel trots dat de Omega 3 algenolie capsules zo fijn zijn, omdat je er geen oprispingen van krijgt en ook geen last hebt van een vissmaak of vislucht. Ik heb nog nooit visolie gehad, maar blijkbaar is dat een probleem. Ik word bijna een beetje huiverig van het testen van deze capsules…

Als ik de verpakking openmaak, blijken de capsules met algenolie veel donkerder van kleur dan dat ik had verwacht. Dat zal het verschil zijn tussen visolie en algenolie. Ik ruik aan een capsule: hmm, vrij neutraal. En ik stop er een in mijn mond. Ik houd hem lekker lang in mijn mond, zodat de capsule alle kans krijgt om een vieze smaak te creëren. Dat gebeurt niet. Het omhulsel wordt wel een beetje jelly-achtig, maar dat is alles. Qua smaak doet het mij ergens denken aan wortels. Stukken beter dan de meeste supplementen. Ik spoor mijn man aan er ook een te proeven. Die noemt het een ‘Jellybean’.

Ik probeerde mijn eerste Arctic Blue Omega 3 algenolie capsule op een lege maag in de hoop dat dat toch de fameuze oprispingen zou opwekken. Niks van dat alles. Inmiddels gebruik ik ze ruim een week en ik heb nergens last van. Wat dat betreft dus helemaal goedgekeurd.

Hoe vaak neem je zo’n Arctic Blue Omega 3 algenolie capsule?

Zelfs Arctic Blue zelf durft niet te hard te roepen hoe goed DHA wel niet is voor je gezondheid. De absurd doorgeslagen Europese regels rond gezondheidsclaims rond voeding zijn debet daaraan. Marlinde zetten eerder voor ons het belang van omega vetzuren op een rijtje. Ook ontdekte ik zelf al eerder dat een supplement van DHA best verstandig kan zijn voor sommige veganisten, zeker ook om wat tegenwicht te bieden tegen alle omega 6 en omega 9 in plantaardige oliën.

Maar hoeveel dan? Ik hoef ook geen onzinnige overdosis, want ik voel mij verder goed en gezond. Tot voor kort bestond onze inname van vis in dit huishouden uit een wekelijkse portie kibbeling en af en toe wat vissticks bij de patat of sardines op een pizza. Hoeveel DHA zou dat zijn? Ik ga op tocht op het wijde internet.

Kibbeling en vissticks blijken sowieso he-le-maal verkeerd en fout. Okay, nieuwe zoektocht. Hoeveel DHA bevat één portie vette vis? Dat blijkt al snel 1000 mg te zijn. Dat zou betekenen dat ik gewoon elke dag zo’n capsule moet slikken. Hm. Ik kies nu eerst maar eens voor 3 per week een Arctic Blue Omega 3 algenolie capsule. Ter compensatie voor de kibbeling. Let’s see how we go. Maar dan dus wel vegan, zonder oprispingen en mét wortelsmaak, haha!

Update & actie: Arctic Blue Omega 3 algenolie nu goedkoper, zeker met onze kortingscode

Een tijdje na publicatie van dit artikel ontving ik een vriendelijk bericht van de oprichter van Arctic Blue. Arctic Blue Omega 3 algenolie capsules blijken inmiddels goedkoper geworden. Een prijs tussen de 12 en 15 euro voor 45 capsules is geen uitzondering meer. Dat scheelt! Bovendien kunnen lezers van Eigenwijs Blij Arctic Blue Omega 3 algenolie capsules nu via Arctic Blue kopen met maar liefst 10% korting! Ga voor deze korting naar de webshop van Arctic Blue en gebruik daar de kortingscode Blijomega3. Fijn hoor!

Tags:

Gezondheid Test Vegan Vegetarisch

Print page

0 Likes

Test: vegan omega 3 algenolie Arctic Blue #kortingscode - Fair Friday (2)

Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Test: vegan omega 3 algenolie Arctic Blue #kortingscode - Fair Friday (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5666

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.